Много крехък пържен дроб

18/03/2018
Теодора  Иванова Каменова
отТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач5610721381
"Каква ли е тайната на най-крехкия пържен черен дроб, дали не е записана в точно тази рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 348
  • Преглеждания за месеца3559
  • Преглеждания за седмицата372
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • черен дроб - 500 г свински
  • царевично брашно - 100 г фино смляно
  • сол
  • чер пипер - по желание
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опитвала съм много начини за пържене на черен дроб, но обикновено се спича, дори да добавям по малко вода.

Най-сетне открих как да не се получава това.

Нарязва се черният дроб на тънки филийки и хубаво се измива със студена вода. Подсушава се, след което се овкусява със сол и малко черен пипер по желание.

Загрява се олиото и се поставя на умерен котлон.

Всяка филийка се овалва във финото царевично брашно, защото пшеничното бързо прегаря, а царевичното за качамак е по-едро и грубо.

Черният дроб се пържи според вкуса - повече изпържен или по-малко, но и в двата случая е много крехък.

Вкусен е и топъл, и студен, с гарнитура по избор.
Добър апетит !подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар