Кроасанов Кейк

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
19/03/2018
"А някои хора си купуват кроасани само за да приготвят ароматен кроасанов кейк "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 871
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кроасани - 3 бр. големи с крем Брюле
  • яйца - 3 бр.
  • мляко - 500 мл прясно
  • захар - 150 г
  • ванилия - 3 прахчета
  • захар за карамел - 220 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете захарта за карамела до златисто. Залейте с готовия карамел дъното на предварително приготвената за целта форма за торта. Формата трябва да е водоустойчива, тъй като сладкишът се пече на водна баня и не трябва да изтече карамелът или да проникне вода вътре.

Увийте допълнително формата с фолио. Нарежете кроасаните на парчета с дебелина 2.5 - 3 см.

Подредете кръгчетата върху карамела във формата. Разбийте яйцата със захарта. Добавете ванилията и затопленото прясно мляко. Разбъркайте хубаво.

Залейте кроасаните със сместа и поставете формата в дълбока тава.

Поставете в предварително загрята фурна на 180°C. Сладкишът е нисък, сипете вода в тавата до нивото на сладкиша.

Печете за около 30-40 мин. При готовност охладете и сервирайте.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар