Пържени печени чушки с доматен сос

18/03/2018
Албена
отАлбенаНовак
"И ей така изведнъж се сещаме да онзи вкусен селски хляб, с който обичахме да си топим в соса "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо2 689
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат и след това се почистват от люспите. За по-лесно отстраняване на люспата е добре, след като се изпекат чушките, да се сложат в съд с капак, за да се задушат.

Обелените чушки се поръсват със сол, овалват се в брашно и се изпържват в сгорещено олио.

За соса се почиства лукът и чесънът, нарязват се на дребно и се задушават в сгорещена мазнина. След като омекнат, се прибавят нарязаните пресни или от консерва домати.

Сосът се овкусява със сол и черен пипер. Може да се добави щипка захар за да убие киселинността на доматите.

Също така може да се добави лъжица размито брашно, за да се сгъсти сосът.

Накрая се прибавя накълцан пресен босилек.

Изпържените чушки се поднасят с готовия доматен сос.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни рецепти