Супа с Ориз и Коприва

Супа с Ориз и Коприва

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k3k6
Супа с Ориз и Коприва
Снимка: Зорица
1 / 3
21/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Излезе ли свежата коприва, не пропускайте да сготвите ароматна супа с ориз и коприва"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива под течаща вода и се прехвърля в гевгир да се изцеди. След това се нарязва на ситно.

Кромидия лук, празът и чесънът също се нарязват на ситно. Морковът се обелва и настъргва на едро ренде.

В дълбока тенджера се загрява маслото и олиото и се запържват трите вида лук. Добавят се морковите, копривата и измитият ориз.

След като оризът стане прозрачен, се добавя червеният пипер и доматеният сок.

Налива се около 2 литра зеленчуков бульон и супата се оставя да ври на намален котлон около половин час.

Накрая копривената супа се овкусява с черен пипер и сол на вкус, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се поднася гореща.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: