Торта Гараш от тефтера на баба

19/03/2018
Биляна Владова
отБиляна ВладоваИноватор1964162533
"Много по-различна и доказано по-истинска от тази, която се предлага днес в сладкарниците "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 590
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите се начупват и почистват от черупките. След това се смилат на супер ситно. Към тях се добавят ванилията и брашното.

Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно към тях се добавя захарта. Към разбитите белтъци се добавят орехите и всичко се разбърква хубаво.

Три тави се застилат с хартия за печене и сместа се разпределя в тях по равно. Всеки блат се пече по 10 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.

За приготвянето на крема е необходимо сметаната да се затопли, а през това време шоколадът се начупва на парченца и се слага в купа. Залива се с вече топлата сметана.

Когато се разтопи шоколадът, в купата се добавя маслото, нарязано на малки парченца. Разбърква се.

Кремът се оставя да се охлади за поне 15 минути.

В плоска чиния или поднос се слага един блат, който се намазва с крем, върху него се слага отново блат и така се редуват блат-крем. Завършва се с крем, като се намазват и стените на тортата.

Накрая тортата се поръсва с шоколадови пръчици, които се слагат и по стените. Тортата се оставя в хладилник за поне 4 часа.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар