Лесно сладко с желираща захар

18/03/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1424138114394
"Съкратете от времето за приготвяне на сладко с помощта на желираща захар "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 532
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • смокини - 3 кг
  • желираща захар - 3 кг
  • лимонтузу - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Претеглете количеството на смокините, така ще знаете колко захар да прибавите.

Измийте смокините и ги нарежете на парчета. Сложете ги в дълбока тенджера и налейте една чаша вода.

На опаковката на захарта е написано захар и плод 1:1 но понякога се получава много сладко, затова ако не обичате толкова, намалете малко захарта.

Посипете захарта върху смокините и сложете на слаб котлон да завират, разбърквайте на моменти, за да не загори.

Варете до желаната гъстота, след като изключите котлона, прибавете и лимонената киселина.

Напълнете затоплени бурканчета с горещото сладко, като след затваряне на капачките ги обърнете надолу.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар