Македонска Плескавица
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Плескавица»Македонска Плескавица

Македонска Плескавица

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6761k3
Македонска Плескавица
Снимка: Таня Левенова
1 / 6
20/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции5
"Македонската плескавица е най-голямата плескавица на света, според македонските, ние я намираме за вкусна"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г смес /свинско и телешко месо/
  • кромид - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • плънка
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В каймата се смесват ситно нарязаните лук и чесън.

Добавя се горчицата и черният пипер, може да добавите и 1 ч.л. чили

според вкуса ви.

Сместа се омесва хубаво и поне след два часа престояла в хладилник

е готова за пържене.

Вземаме една топка около 200 г и я делим на две части.

Разплескваме топката на тънко и по възможност в кръгла форма.

Намазваме с 1 ч.л. от сметаната едната половина, ръсим настъргано яйце,

след това и толкова настърган кашкавал.

Поставяме внимателно с широка лопатка другата половина

и заглаждаме с ръце двете части кайма.

Внимателно отново със лопатката хващаме готовата плескавица и пържим в повече мазнина от двете страни.

Така правим плескавици и с останалата кайма.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: