gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Дроб Сарма»Агнешката дроб сарма на Звездев

Агнешката дроб сарма на Звездев

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
22/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 кг комплект
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 1 връзка
  • домати - 4 бр.
  • джоджен - 1/2 връзка
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - 15 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 2 ч.л.
  • смлян черен пипер на вкус
  • за заливката
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • джоджен - 1 ч.л. сушен
  • магданоз - 1/4 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се слагат в тенджера и се заливат с 2 литра студена вода. Посоляват се, пускат се зърната черен пипер и дафиновите листа и се варят около 40 минути.

Нарязват се на ситно сварените дреболии и се прехвърлят в друг съд, като се запазва бульонът и се прецежда.

Зеленият лук се реже на ситно, задушва се за кратко в сгорещеното олио и се прибавя ориза. След няколко минути се слагат нарязаните на кубчета домати. Разбърква се за кратко, посолява се и се прехвърля в тава.

Добавя се в тавата 600 милилитра от горещия прецеден бульон от дреболиите и самите нарязани на парченца дреболии.

Овкусява се със ситно накълцания джоджен, сол, черен пипер, разбърква се и тавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна, на средна решетка и включен вентилатор за около 25 минути.

За заливката се разбиват яйцата, ситно накълцания магданоз и сушения джоджен. Постепенно при непрекъснато разбъркване се добавят 3 черпака от бульона на дреболиите и киселото мляко.

Готовата заливка се полива върху дроб сармата и тавата се връща във фурната за още 20 минути. Поднася се гореща със свежа сезонна салата.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: