Бърза торта с кроасани

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8839k2k8k10
Бърза торта с кроасани
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Свършва за секунди, затова побързайте да я опитате - невероятна е"

Необходими Продукти

  • кроасани - 6 бр. с масло
  • прясно мляко - 1 л
  • пудинг ванилия - 1 бр. на Dr.Oetker
  • пудинг шоколад - 1 бр. на Dr.Oetker
  • захар - 12 с.л.
  • шоколадов ковертюр - 150 г
  • краве масло - 50 г
  • филирани бадеми - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кроасаните се разрязват надлъжно на две. Половината от тях се нареждат във форма с подвижен борд.

В два отделни съда се приготвят двата вида пудинг, по указанията на опаковката.

За тяхното приготвяне са ни необходими млякото и захарта. Наредените половинки кроасани се заливат с шоколадовия пудинг.

Отгоре се нареждат останалите половинки кроасани. Те се заливат с ваниловия пудинг. Тортата се слага в хладилник за няколко часа, докато се стегне кремът.

На водна баня се разтопява шоколадовият кувертюр.

Украсата на шоколадовата торта е въпрос на собствен избор, в случая филирани бадеми и коктейлни череши.

Бързата торта с кроасани е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: