Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибена Чорба с Риба Скобар

Рибена Чорба с Риба Скобар

Рибена Чорба с Риба Скобар
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
7
"По-вкусна ли е от другите рибени чорби или само на нас така ни се струва"

Необходими Продукти

  • скобар - от 2 бр. риба ребърца
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • целина - дръжки
  • девесил
  • хрян - корени
  • целина - корени
  • черен пипер - 3 - 4 бр. зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1.2 бр.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме водата и след като заври, слагаме сол, така че да стигне за цялата чорба.

Когато отново заври, прибавяме и рибата.

Добавяме едри подправки, като дръжки от целина и девесил, корени от хрян, корени от целина, зърна от черен пипер, бахар, дафинов лист.

Всичко това оставяме да ври на бавен огън.

Подготвяме си зеленчуците, като си обелваме картофите и нарязваме на кубчета, така и морковите и лука.

След като е сварена рибата, я вадим с решетъчна лъжица и прецеждаме хубаво бульона.

Бистрият бульон поставяме отново на котлона и към него слагаме зеленчуците.

Първо поставяме морковите, като оставяме да се посварят, след това добавяме лука, а след малко и картофите.

Докато се сварят зеленчуците, ние обезкостяваме рибата.

Добавяме я към чорбата и прибавяме оцет - 2 с.л.

Накрая добавяме чубрицата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: