gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Свински бъбреци по селски

Свински бъбреци по селски

Свински бъбреци по селски
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 8
20/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Кажем ли по селски - може да сте сигурни, че голяма вкусотия се задава"

Необходими Продукти

  • свински бъбрек - 4 бр.
  • печени чушки - 2 бр.
  • стерилизирани домати - 1/2 буркани
  • сол - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разрязваме бъбреците на половина и почистваме каналчетата. Поставяме в купа и добавяме 2 с.л. оцет и 1 ч.л. сол.

Към сместа наливаме вода и оставяме така да киснат за около 30 минути.

Вадим от водата и оставяме да се изцедят.

В тиган загряваме олиото и маслото и прибавяме бъбреците с отворената част надолу, като пържим за около 5-6 минути от всяка страна.

Моркова настъргваме, а лука и чушките нарязваме на едро.

В тенджера загряваме олиото и задушаваме лука и морковите към тях добавяме и чушките и разбъркваме.

Поръсваме с черния пипер и наливаме соса на стерилизирани домати и малко вода.

Посоляваме, добавяме и доматите, като оставяме да къкри.

Поръсваме с чубрица и прибавяме нарязаните на парчета бъбреци.

Задушаваме и премахваме от котлона.

Сервираме пожелание с нарязан да дребно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: