Задушени свински пържоли на фурна

20/03/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф850488307
"Всяка хапка от тези пържоли трябва да се топи в устата, ясно ли е "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 524
  • Преглеждания за месеца941
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре пържолите, начукайте ги леко от двете страни с чукче. Поставете ги в купа и добавете предварително смесените и добре разбъркани продукти за маринатата.

Разтрийте ги добре с нея една по една и ги оставете за 30 минути - така да престоят на хладно.

През това време измийте гъбите и ги нарежете на филийки, обелете морковите и ги срежете на четири, а после, на по-къси парчета. Налейте и размажете олиото на дъното на тавата, върху него плътно подредете отцедените от маринатата пържоли и оваляни брашно.

В останалата марината прибавете нарязания зеленчук и го оваляйте добре в нея, разпределете го равномерна върху пържолите.

Сол не добавих, за мен достатъчно има в зеленчуковата подправка и соевия сос, но въпрос на вкус, ако желаете добавете.

Завийте тавата плътно с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете за около 60 минути.

Извадете тавата и оставете така завита с фолиото за още 10 минути, сервирайте.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар