Картофи на ветрило

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1129k
Картофи на ветрило1 / 4
01/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Опитайте нашата рецепта за картофи на ветрило и ви гарантираме, че повече никога няма да ги приготвяте по друг начин"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите, обелете ги и отново ги изплакнете. Всеки картоф нарежете на тънки кръгчета с дебелина около 5 мм, като ножът не бива да стига до основата на картофа.

Нарежете чесъна на тънки филийки, а пушеното сирене на тънки кръгчета. Вместо пушено сирене може да използвате колбас по избор.

Между отделните резени на всеки картоф слагайте по филийка чесън и пушено сирене. Загрейте зехтина с малко лимонов сок и полейте картофите, които вече сте подредили в тава.

Поръсете ги с подправките и сол на вкус. Сложете картофите на ветрило да се изпекат за около 50-60 минути в предварително загряна фурна. По време на печенето на няколко пъти ги поливайте с мазнината от тавата.

Готовите ветрила от картофи извадете, поръсете с малко настърган кашкавал и върнете за 2 минути да се запекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
59
48
31
21
10
Дай твоята оценка: