Питки с прясно мляко

02/12/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
"Толкова пухкави, толкова меки, кой може да им устои?"
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 215
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата51
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята със захарта в топлата водичка и малко от млякото. Оставете я на топло за около 10-15 минути.

Пресейте брашното със солта и в него добавете останалото топло прясно мляко, закваската и разтопеното масло.

Постепенно замесете еластично и меко тесто, като месенето отнема 10-15 минути. Сложете тестото в подмазнена купа, покрийте и оставете да втаса на топло за 1 час или до удвояване на обема.

От готовото тесто оформете 20 еднакви питчици, подреждайте ги в тава, леко ги приплесвайте и ги намажете обилно с прясно мляко. Поръсете ги леко с брашно и ги оставете да втасат за около 40 минути отново (докато удвоят обема си).

Поръсете пак втасалите питки с малко брашно и ги сложете да се пекат за около 20 минути в загряна на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Райкова
Райкова
14.06.2013 11:21
Къде е ролята на маслото в продуктите?
Когато са готови тези 20 еднакви топки не е ли по добре да се намажат с масло отколкото с прясно мляко?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв