Белена леща с ориз и зеленчуци
Oljušteno sočivo sa pirinčem i povrćem
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Белена леща с ориз и зеленчуци

Белена леща с ориз и зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Белена леща с ориз и зеленчуци
Снимка: Илияна Димова
1 / 7
21/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"За всички, които имат чувствителен стомах, но обожават леща"

Необходими Продукти

  • леща - 1 к.ч. белена
  • ориз - 1 к.ч. непълна
  • лук - 1 бр.
  • зелен чесън - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • зелен фасул - 1 ч.ч. нарязан замразен
  • олио - 1/2 к.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • чубрица
  • черен пипер
  • зеленчукова подправка
  • магданоз - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лещата и измиваме. Ориза също почистваме и измиваме. Белим моркова, измиваме и нарязваме ситно. Лука и зеления чесън почистваме и нарязваме на малки парченца. Зеленият замразен фасул измиваме с топла вода и отцеждаме.

В тенджерка наливаме олио. Слагаме зеленчуците - чесън, лук, морков и зелен фасул. Наливаме топла вода (1/2 ч.ч.), ръсваме черен пипер, зеленчукова подправка и оставяме да се задушават.

Когато зеленчуците, останат на мазнина, прибавяме ориза , разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (3 и 1/2 ч.ч.). Варим приблизително 15 минути и прибавяме измитата белена леща, чубрица на вкус, сол (при положение, че не е много солена зеленчуковата подправка) и нарязан пресен магданоз.

Варим ястието до готовност за още 20 минути или колкото е необходимо.

Поднасяме с нарязан ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: