Пита-Погача

Изабел ИлиеваИзабел Илиева
Новак
11441320
Пита-Погача
Снимка: Изабел Илиева
1 / 4
21/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции9
"Пита - погача, какво значение има семантиката, когато имате тази вкусотия на трапезата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете дълбока купа, в която да си сложите прясното мляко, след като е леко затоплено, сложете маята, солта, захарта, олиото и бъркайте с тел или ръка, докато се разтвори маята.

Започнете да прибавяте постепенно брашно, докато стане меко тесто.

Оставя се да почине 1 час, след което се разделя на 9 или колкото пожелаете парчета.

Всяко парче се разтегля на фитил и се завързва като възел, подрежда се в тава и почива още 1 час.

Мажем питката с жълтък и поръсваме със сусам.

Пече се питката на 170 градуса за 40 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: