Начин на приготвяне
Нарязваме на парчета свинската глава, краката и ушите.
Поставяме ги във вода да се изкиснат за няколко часа.
След като ги извадим, ги измиваме отново под течаща вода.
Слагаме ги в дълбока тенджера, наливаме вода, за да се покрият и слагаме на котлон да врат.
Когато водата заври, се образува пяна, която периодично премахваме. Варим до сваряване на месата.
Вадим месата и нарязваме на малки парчета, а бульона прецеждаме с марля.
Прехвърляме както бульона, така и месата в чиста тенджера и оставяме пачата да ври, докато бульонът стане наполовина.
Правим си чеснов сос по следния начин. Счукваме чесъна със солта и наливаме оцета, като разбъркваме всичко.
Поставяме по 1 с.л. или повече според вкуса.
Пача супата със свинска глава е готова.