Патладжан с моцарела

Полина СтанчеваПолина Станчева
Новак
1716135175
Патладжан с моцарела
Снимка: Полина Станчева
1 / 4
21/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Когато искаме да покажем на някого, че го обичаме и държим на него - му приготвяме патладжан с моцарела"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме патладжана на две по дължина и издълбаваме сърцевината.

Посоляваме и оставяме да се махне горчилката, през това време подготвяме плънката.

В загрятото олио прибавяме ситно нарязания лук и домат, щом се задушат, слагаме пестото, накълцания чесън и ситно нарязаната сърцевина от патладжана.

Овкусяваме със сол, черен пипер и маслото. Измиваме патладжанените лодки, подсушаваме ги и пълним с вече готовата плънка.

В намазнена тава слагаме пълнените патладжани, покриваме с фолио и печем на 200 градуса около 30 мин.

След като патладжанът е омекнал, подреждаме моцарелата, нарязана на филийки и допичаме, докато се разтопи и запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: