Сладкиш Мерси с кафе

22/03/2018
Зоя Райчева
отЗоя РайчеваНовак121
"Когато искате да кажете едно голямо мерси - поднесете сладкиш Мерси с кафе "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 935
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъци от белтъци. Двата жълтъка с едно яйце смесваме със захарта и маслото и разбъркваме добре.

След това добавяме пресято брашното, бакпулвера, ванилията и малко канела. Разбъркваме на ръка и в намазнена форма за торта изсипваме тестото. Запичаме на 200 градуса за 25 минути.

В друга купа изсипваме белтъците със пудрата захар и бъркаме с миксер до получаване на сняг. След като се е изпекъл сладкишът, изстива и го заливаме с едно дълго кафе с мляко.

Намазваме с бялата глазура, настъргваме един шоколад Мерси. Оставяме в хладилник поне час, за да стегне. В комбинация с чаша кафе е неустоим. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мими А.
Мими А.
26.03.2018 12:44
Страхотна рецепта! На вкус се получи много добре. Ще го приготвям често.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв