Козунак с лимонова кора в хлебопекарна

"Който е казал, че козунаци се правят трудно, очевидно не е ползвал хлебопекарна "
Приготвяне20 мин.
Готвене190 мин.
Общо210 мин.
Порции8
  • Преглеждания общо1 923
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. със стайна температура+1 за намазване
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • брашно - 600 г
  • суха мая - 7 г
  • олио - 80 мл
  • ванилия
  • лимонова кора
  • плънка - по вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвах основната програма с продължителност 3:07 за 1.5 кг.

Сложих първо яйцата, захарта и затопленото мляко, след 5 минути добавих брашното и маята, след като се усвои на части мазнината и накрая ароматите.

Като приключи с месенето извадих тестото, добавих плънка, оформих и върнах в машината до финала на програмата. 20 минути преди да приключи намазах яйце и поръсих захар.

Следете месенето, възможно е да трябва да се добави брашно!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар