Домашна наденица със сланина и праз
Domaća kobasicaHomemade SausageДомашняя колбаска
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Домашна Наденица»Домашна наденица със сланина и праз

Домашна наденица със сланина и праз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Домашна наденица със сланина и праз1 / 4
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Знаете ли как се приготвя най-вкусната домашна наденица? Вече знаете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г крехко
  • сланина - 150 г
  • праз - 100 г (1 стрък)
  • джоджен - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 20 г (2 с.л.)
  • карантия - пресни свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, сланината и празът се нарязват ситно. Прибавят се ситно счуканите подправки. Сместа се осолява и добре се омесва.

С нея се пълнят почистенити и измити черва, като се превръзват през 15-20 см с дебел конец.

Приготвените наденици се прекат в съд, намазан със сланина.

Домашните наденици се поднасят топли с гарнитура от пържени картофи.

Домашната наденица със сланина и праз е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
40
32
20
10
Дай твоята оценка: