Тесто за понички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Тесто за понички1 / 3
14/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"И вие може да се превърнете в спец в приготвянето на понички с нашата изпитана рецепта за тесто за понички"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • масло - 60 г
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • суха мая - 15 г
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия
  • брашно - 600 г.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода и 1 с.л. захар. оставете да шупне и я добавете към пресятото брашно. Добавете яйцата, ванилията и останалата захар.

Забъркайте тестото, докато стане гладко и прибавяйки маслото. Щом спре да лепне по пръстите, значи е готово. Покрийте го и го оставете да втаса на топло до удвояване на обема си.

Готовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета.

Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема.

Пускайте поничките да се изпържат в обилно количество сгорещена мазнина. Изстиналите понички могат да се напълнят с плънка по желание с помощта на шприц.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
520
416
35
21
11
Дай твоята оценка: