Бърз яйчен крем за торти

Nadezhda YordanovaNadezhda Yordanova
Чирак
3
32
3
49
25/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Сготви15 мин.
Общо20 мин.
Порции6
"Долу лапите от нашия крем - казахме, че е за торти, а не така за облизване"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Около 100 мл от млякото се заделят настрани. Останалата част се слага на котлона да се сгорещи, след това се добавя захарта и се бърка докато се разтопи.

В отделен съд се слагат предварително заделеното студено мляко, яйцата и брашното и се разбиват до получаване на хомогенна смес.

След това сместа се изсипва в горещото мляко, като едновременно с това се разбърква, за да не стане на буци. Оставя се да заври и се сваля от котлона 5 минути след като е завряло.

Кремът може да се използва за глазура за различни торти. Може и да се консумира охладен и с конфитюр и орехи.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка: