Бърз яйчен крем за торти

Nadezhda YordanovaNadezhda YordanovaЧирак32
25/03/2018
"Долу лапите от нашия крем - казахме, че е за торти, а не така за облизване "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 700
  • Преглеждания за месеца3762
  • Преглеждания за седмицата869
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Около 100 мл от млякото се заделят настрани. Останалата част се слага на котлона да се сгорещи, след това се добавя захарта и се бърка докато се разтопи.

В отделен съд се слагат предварително заделеното студено мляко, яйцата и брашното и се разбиват до получаване на хомогенна смес.

След това сместа се изсипва в горещото мляко, като едновременно с това се разбърква, за да не стане на буци. Оставя се да заври и се сваля от котлона 5 минути след като е завряло.

Кремът може да се използва за глазура за различни торти. Може и да се консумира охладен и с конфитюр и орехи.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Дани Парталска
Прекрасен крем, вместо ванилия сложих настъргана кора от лимон и стана още по- великолепен! Благодаря за прекраснта рецепта. Явно и две яйца са достатъчни няма нужда да са
0
0
Grace404
Grace404
05.01.2019 15:19
Sorry, no mi pozvoli samo 1 zvezda, a az iskah da dam 5. :( Super rezepta. Mnogo spolu4liv krem. Blagodarja! :)
9
0