gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за Торта»Бърз яйчен крем за торти

Бърз яйчен крем за торти

Nadezhda YordanovaNadezhda Yordanova
Чирак
3366120
Бърз яйчен крем за торти
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
25/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Долу лапите от нашия крем - казахме, че е за торти, а не така за облизване"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Около 100 мл от млякото се заделят настрани. Останалата част се слага на котлона да се сгорещи, след това се добавя захарта и се бърка докато се разтопи.

В отделен съд се слагат предварително заделеното студено мляко, яйцата и брашното и се разбиват до получаване на хомогенна смес.

След това сместа се изсипва в горещото мляко, като едновременно с това се разбърква, за да не стане на буци. Оставя се да заври и се сваля от котлона 5 минути след като е завряло.

Кремът може да се използва за глазура за различни торти. Може и да се консумира охладен и с конфитюр и орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
40
31
20
11
Дай твоята оценка: