Сладкиш Морузница от моята прабаба

26/03/2018
"Някои семейства предават в наследство бижута, но ние предпочитаме да получим строго пазените семейни рецепти "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 426
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • гореща вода - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме олиото, ванилията и брашното.

Разбъркваме добре и сипваме содата, лимонената киселина и горещата вода.

Смесваме добре и оставяме за 10 минути, след което поставяме във фурната и печем на 200 градуса до готовност.

След като малко се охлади сладкишът, го поръсваме обилно с пудра захар.

Сладкишът трябва да престои поне 30 минути преди да се сервира, за да се махне миризмата от амонячната сода.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар