Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки фенери с ориз

Пилешки фенери с ориз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пилешки фенери с ориз2 / 2
07/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • пилешко месо - пилешки фенери
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 червена
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките фенери да се сварят, след което отделете месото и прецедете бульона. Запържете пилешкото в сгорещена мазнина. Извадете го и добавете в олиото нарязаните ситно лук и чушка. Запържете ги до омекване и добавете предварително измития ориз.

Разбъркайте, докато и той се запържи и долейте прецедения бульон на порции. Долива се, след като оризът е поел водата. Количеството на бульона е около 4.5 ч.ч., но зависи от ориза.

Готовият ориз овкусете с подправките и захлупете да се задуши за 10-15 минути, след като сте го свалили от котлона. Поднесете порция ориз със запържените пилешки късчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: