Солена палачинкова торта с лютеница и колбас

25/03/2018
Радка
отРадкаПомощник Готвач57
"На солените палачинкови торти най им е вкусно третото праче, опитайте и ще видите, че сме прави "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо637
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките се разбиват яйцата, прибавя се киселото мляко, в което сме сложили содата, прясното мляко, олиото, солта и накрая брашното.

Трябва да стане гладко и гъсто като боза. Изпичат се на загрят тиган. Излизат около 10-15 броя.

В чиния за торта се слага една палачинка, намазва се с майонеза, поръсва се с нарязан на ситно колбас. Слага се друга палачинка, маже се с лютеница, поръсва се с натрошено сирене.

И така се редуват ред палачинка, майонеза с настъргано яйце, сирене крема с нарязани на ситно кисели краставички, майонеза с настърган кашкавал, лютеница с нарязан колбас до изчерпването на продуктите.

Най отгоре слагаме палачинка и обилно намазваме с майонеза.

Украсява се пожелание.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Borislava Dimitrova
Borislava Dimitrova
26.03.2018 14:17
макар и трудоемка, тортата е много вкусна и представителна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв