Начин на приготвяне
Котлетите шаран се измиват под течаща вода и отцеждат.
Двата вида брашно се смесват с черния пипер, солта, кимион и стрития сух магданоз.
Котлетите се овалват хубаво в сместа и се прехвърлят в тавичка с ностлана намаслена хартия за печене.
За гремолатата се наронва средата на една филия стар сух хляб. Добавя се наситненият пресен магданоз, пресована скилидка чесън, фино настърганата кора на един лимон (без бялата част, за да не горчи) и зехтинът. С получената смес чрез притискане хубаво се покриват шайбите шаран.
Тавичката се слага в предварително нагорещена на 180 - 200 градуса фурна, на средна решетка и включен вентилатор.
Рибата се пече около 20 минути до образуването на хрупкава апетитна коричка.
Поднася се със свежа салата по избор.
Шаранът с хрупкава коричка е готов.