Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с бекон и гъби

Пълнени картофи с бекон и гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пълнени картофи с бекон и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8 бр.
"Вкусно и ефектно само в две стъпки - така че запретвайте ръкавите"

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр.
  • гъби - 8 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 200 гр.
  • бекон - 300 гр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, и отрежете малко от всеки от тях, колкото да подравните основата му. Залейте ги с вода в тенджера и варете малко, колкото да омекнат леко, но без да се разтрошават - полусварени. Целта е да могат да бъдат издълбани с лъжица.

Нарежете на ситно бекона и главата лук. Настържете кашкавала и моркова. Отделете внимателно пънчетата на гъбите и ги нарежете ситно.

Смесете всичко това в купа и го разбъркайте с яйцата. Ако искате, може и да пасирате (преди да смесите с яйцата).

Картофите се издълбават с подходяща лъжичка, и се запълват с получената смес. Най - отгоре се похлупва с шапките от гъбите.

Така аранжираните картофи се подреждат в намаслена тава и се заливат до един пръст със солена вода. Добавят се две лъжици олио и се слагат за 30 мин. в умерена фурна. Добре е в последните 10 - ина минути да се покрият.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

chudo56
chudo56
на снимката картофите не са белени
02.06.2013 00:44
1