Захаросани Дюли

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Захаросани Дюли
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Думите не достигат, за да опишем ароматът на тези захаросани дюли - завладяващ и неповторим"

Необходими Продукти

  • дюли - 1 кг
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • кристална захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме дюлите. Нарязваме ги на кубчета.

Сипваме водата и захарта на котлона и кипваме. Добавяме и лимоновия сок и варим, докато сместа стане по-гъста.

Изсипваме дюлите в тавичка и ги заливаме със сиропа. Покриваме с алуминиево фолио.

Поставяме във фурната и печем 10-15 минути. Изваждаме тавата от фурната и оставяме покрита с фолиото за 30 минути.

След това овалваме парченцата в захар и подреждаме чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: