Чесново хлебче с пълнозърнесто брашно

05/12/2012
Венцислава
отВенциславаНовак61
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 311
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 300 - 400 г пълнозърнесто
  • мая - 1 пакетче за хляб
  • вода - 200 мл
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • За хлебчето
  • мазнина - олио/зехтин, за намазване на тавата
  • чесън - 1/2 пакетче на прах
  • кашкавал - 200 - 250 гр
  • месо - по избор и по желание
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в леко топла вода заедно със захарта докато не шупне. Смесва се с брашното и солта и се прави хомогенна смес.

Когато тестото стане готово, се остава да втаса за 30 минути до 60 минути. След като тестото е готово намазваме тавата с олио или зехтин, разточваме тестото, поръсваме го с чесновия прах.

Ако желаем месо, го нарязваме на парченца и го редим върху чесновия прах, поръсваме с настъргания кашкавал и върху кашкавала редим мънички парченца масло.

Слагаме да се пече в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

5 10
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар