Точена баница с плънка от яйца и сирене

27/03/2018
"Вкусна точена баница, както са я правили бабите ни "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции8
  • Преглеждания общо428
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагате маята, солта, захарта, олиото и оцета. Заливате с хладката вода и бъркате, докато се разтвори маята.

С помощта на лъжица добавяте постепенно по малко брашно до получаването на меко и еластично брашно.

Оставяте да втасва около 30 минути. След това делите тестото на 8 топки, които разточвате на тънко с помощта на точилка.

Слагате от плънката и навивате, след което навивате в тава и пече те на 160 градуса около 30-40 минути до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар