gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Арабско Реване с Какао

Арабско Реване с Какао

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k14k11
Арабско Реване с Какао
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
28/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
8
"Оставяме вкусът и ароматът на това реване да говорят вместо нас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе сиропчето, като поставите всички продукти за него на умерен до силен огън, варете 10 минути и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавяйте последователно олиото, киселото мляко, гриса и брашното, пресято с бакпулвера и какаото.

Сипете получената смес в кръгла тавичка с диаметър 25 -26 см или квадратна с приблизителни размери - предварително намазнена и набрашнена.

Поставете в загрята на 180 градуса фурна и изпечете до суха клечка (30 минути приблизително).

Готовият сладкиш нарежете на квадратчета и залейте с изстиналия сироп.

Щом реването се охлади, е готово за консумация, но по принцип се препоръчва да престои няколко часа, за да дръпне добре.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: