Арабско Реване с Какао

28/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8364923158
"Оставяме вкусът и ароматът на това реване да говорят вместо нас "
Приготвяне12 мин.
Готвене30 мин.
Общо42 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 224
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе сиропчето, като поставите всички продукти за него на умерен до силен огън, варете 10 минути и оставете да се охлади.

2. Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавяйте последователно олиото, киселото мляко, гриса и брашното, пресято с бакпулвера и какаото.

3. Сипете получената смес в кръгла тавичка с диаметър 25 -26 см или квадратна с приблизителни размери - предварително намазнена и набрашнена.

Поставете в загрята на 180 градуса фурна и изпечете до суха клечка (30 минути приблизително).

4. Готовият сладкиш нарежете на квадратчета и залейте с изстиналия сироп.

Щом реването се охлади, е готово за консумация, но по принцип се препоръчва да престои няколко часа, за да дръпне добре.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар