Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с хрупкава коричка Кентъки и картофки

Пиле с хрупкава коричка Кентъки и картофки

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Пиле с хрупкава коричка Кентъки и картофки
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пиле - 3 бутчета (цели)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • сол
  • лимони - 1/2 бр.
  • За картофките
  • картофи - 6 бр. (средно големи)
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 1/2 връзка
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • олио - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сваряваме целите бутчетата (бульонът не ни трябва, затова може да го приберете в подходящ съд и да го използвате за друго ястие). След това, докато са още горещи, ги подреждаме в тавичка, а отгоре равномерно ги поръсваме със смес от галета, сол и червен пипер (тъй като бутчетата са топли и мокри, сместа се слепва много добре за тях, а това е и тайната на перфектната коричка).

Пъхаме ги във фурната на 250 градуса и печем до получаване на златиста коричка. След като са готови, изстискваме върху тях 1/2 лимон и ги прехвърляме в йена, за да останат топли.

Следва приготвянето картофките. Обелваме, измиваме и нарязваме на средно големи кубчета картофите. Сваряваме ги в подсолена вода. След това ги отцеждаме и прехвърляме в тавичка. Поръсваме ги с наситнените копър и чесън + щипка сол, а накрая добавяме и смесените галета и червен пипер.

Поръсваме с малко олио и печем на 200 градуса за около 35-40 мин.

Поднасяме 1 цяло бутче с гарнитура от вкусни картофки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: