Сушена сланина

Сушена сланина

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k10k4k5k5
Сушена сланина
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
29/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции20
"Ще успеете ли да я опазите да се изсуши или домашните вече я нападнаха"

Необходими Продукти

  • сланина - 3 кг
  • морска сол - 3 кг едра
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Прясната сланина нарежете на квадратни парчета и сложете в голяма тенджера, като на дъното сипете обилно с едра сол.

Покрийте единия ред сол и подредете втория, по края запълнете със сол и отгоре хубаво разстелете да не се вижда сланината. Покрийте с капака и оставете на студено място за 3 дни.

След като вече е поела солта, си извадете всяко парче и остържете от солта. В купа разбъркайте подправки по ваш вкус, но обезателно трябва да има много червен пипер (пипера изпича и стяга), черен пипер, чубрица и сол.

Потапяйте всяко парче и притискайте хубаво, за да полепнат подправките, направете дупка и промушете конец.

Закачете сланината да се суши на студено и проветриво място.

Чудесно мезе за вино през зимата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: