Карфиол в сос

martin martin
Новак
950286
Карфиол в сос1 / 2
07/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Карфиол с ароматен бешамелов сос и топено сирене - в този вкус ще се влюбят дори и онези, които не са големи почитатели на зеленчуковите ястия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се бланшира около 2-3 минути, поставя се в йена, залива се с приготвения сос бешамел, върху него се слага топеното сирене, черният пипер, и настърганият кашкавал. Пече се на 200 градуса за около 30 минути.

За да се приготви соса, олиото се загрява в него се запържва брашното. След това се прибавя водата, след това се слагат разбитите яйца с кисело мляко, вари се до леко сгъстяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
44
33
20
10
Дай твоята оценка: