Карфиол в сос

martin martin
Новак
969
Карфиол в сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Карфиол с ароматен бешамелов сос и топено сирене - в този вкус ще се влюбят дори и онези, които не са големи почитатели на зеленчуковите ястия"

Необходими Продукти

  • карфиол - 2 кг
  • топено сирене - 150 г
  • кашкавал - 500 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • олио
  • магданоз
  • за Бешамела
  • брашно - 3 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • вода - 1 л топла
  • сол
  • олио - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се бланшира около 2-3 минути, поставя се в йена, залива се с приготвения сос бешамел, върху него се слага топеното сирене, черният пипер, и настърганият кашкавал.

Пече се на 200 градуса за около 30 минути.

За да се приготви Бешамелът, олиото се загрява в него се запържва брашното.

Прибавя водата, след това се слагат разбитите яйца с кисело мляко, вари се до леко сгъстяване.

Карфиолът в сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
44
33
20
10
Дай твоята оценка: