gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Лучена яхния по селски

Лучена яхния по селски

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
60407151341
Лучена яхния по селски
Снимка: Diddy Portarska
1 / 2
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Само в селската кухня ще намерите рецепта за ястие с 1 кг лук, което веднага ще искате да опитате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се измива и нарязва на полумесеци. Морковите също, но се рендосват - трябва да са тънко нарязани.

След това ги запържваме в тиган до златисто.

Следва да добавим измития ориз заедно с него и 2 чаши вода. Изчакваме оризът да стане готов и добавяме доматите заедно със захарта.

След това добавяме и останалите съставки и объркваме добре.

Сваляме от тигана и поднасяме яхнията в супена чиния с топка заквасена сметана по средата.

Лучената яхния по селски е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: