Кайзер Земели
Kajzerice
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Кайзер Земели

Кайзер Земели

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6832k3
Кайзер Земели
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
30/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Кайзер Земели - меки, топли, вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В част от пресятото брашно се поставят маята, захарта и солта. Разбърква се с лъжица хубаво.

След това се прави кладенче и там се изсипва топлата вода. Постепенно се добавя още от брашното и се омесва средно меко и еластично тесто.

Накрая на месеното тестото се разтегля напред, излива се олиото и

тестото се доомесва до поемането му.

Тестото се покрива с кърпа и се оставя да втаса на топло - до удвояване

на обема му.

Когато тестото е готово, то се прави на руло и от него се отрязват равни части-

оформят се топчета, малко по-големи от орех.

Всяко топче се нарязва лек три-четири пъти от средата към края.

Тавата с питките се покрива под кърпа за около 30 минути. След това с четка питките се намазват със жълтъка.

По желание могат да се поръсят със сусам.

Пекат се на 180 градуса за около 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: