Японски Кекс

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k23k22
Японски Кекс
Снимка: Мария Симова
1 / 9ВИДЕО
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Да, и в Япония правят кекс и е невероятно добър, както телефоните и автомобилите им"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Подгответе си продуктите да са ви готови, като премервате и пресявате брашното, леко затопляте прясното мляко и разтворете напълно меда в него.

Премерете захарта отделно, а яйцата да са били поне 1 час на стайна температура.

Подгответе и формата, в която ще печете кекса. Постелете разкопчаващ се ринг за торти с диаметър 22 см с хартия за печене. Включете фурната на 175 градуса.

В купата на кухненски робот чукнете яйцата едно по едно и го включете на 4 степен. На няколко пъти с кратки почивки добавете захарта, оставете да бърка до много пухкав крем.

Прибавете половината от меденото мляко и половината от брашното, оставете да се разбърка добре. Прибавете и останалите части на млякото и меда и отново бъркане.

Сипете сместа в постланата форма за торти и поставете тавата в нагрятата фурна, печете така за 10 минути.

След което намалете фурната на 160 градуса и допичате за още 30 минути. Изключете фурната и оставете тавата за още 10 минути в нея.

Извадете тавата и я тупнете върху плота от разстояние 10 см височина, за да излезе излишният въздух от кекса.

След 5 минути извадете от формата кекса и поръсете с пудра захар.

Японският Кекс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: