Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с крем ванилия и шоколад

Бисквитена торта с крем ванилия и шоколад

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Бисквитена торта с крем ванилия и шоколад
Снимка: Яница Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
"Чакането е най-трудното в приготвянето на тази ужасно вкусна бисквитена торта - 1 нощ за перфектен резултат"

Необходими Продукти

  • обикновени бисквити - 1 - 2 големи пакета
  • орехи - или смлени бисквити за паниране на тортата
  • Крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 100 г
  • брашно - 20 г
  • нишесте - 20 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • ванилия - 1 есенция
  • сол - 1 щипка
  • компот - за потапяне на бисквитите, може и прясно мляко
  • Глазура
  • шоколад - 100 г
  • олио - 1 - 2 с.л. или масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема млякото се слага на котлона, отделно в купа се разбива яйцето и жълтъците със захарта и сол, прибавя се пресятото брашно и нишесте.

Разбърква се хубаво и се прибавя към млякото, като се разбърква постоянно до сгъстяване и се отмества. Разбърква се от време на време, за да не хване кора. Може, като изстине напълно, да се пасира, за да е гладък кремът.

Бисквитите се потапят за кратко в мляко или друго и се редят на един ред във форма за торта или друга форма по избор, слага се крем и така, докато се свърши кремът и се завършва с крем от всички страни.

Прави се глазура от разтопения шоколад и олио и се залива отгоре, отстрани се панира с орехи или смлени бисквити.

Прибира се в хладилник за 1 нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: