gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Печен Заек с Картофи на Фурна

Печен Заек с Картофи на Фурна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Печен Заек с Картофи на Фурна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
31/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"По-вкусен от класическото ястие пиле с картофи може да бъде само нашият сочен заек с картофи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции и сложете да заври с малко вода. Отстранете пяната, която се е образувала или измийте месото и сложете чиста вода със сол в тенджера под налягане.

След като се свари месото го извадете, поръсете със червен пипер и джоджен. Нарежете картофите на кубчета с моркова и ги сложете в тавата, сипете олио, зеленчукова подправка, черен пипер и разбъркайте.

Поставете месото и сипете от бульона, в които се е варил заекът. Печете до запичане на заека и картофите. По желание поръсете със магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: