Баварски Гевреци
Bavarski đevreci

Баварски Гевреци

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6782k3
Баварски Гевреци
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
01/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции5
"Ето ги прословутите баварски гевреци, с които отдавна се каним да ви почерпим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се омесва тесто, като маята се натрошава в кладенче в част от брашното, без да се активира предварително. Водата и млякото се изсипват топли в кладенчето, добавя се олиото, солта и захарта. Постепенно се добавя и другата част от брашното.

Когато тестото стане меко и еластично, веднага то се дели на 10-11 равни топчета.Всяко топче се омазнява с олио и се реди на плота.Покриват се с найлон и топчетата се оставят да се отпуснат за 15 минути.

През това време в тенджера изсипвате водата, содата и солта и когато тя заври, е готова за варенето на гевреците.

Вземате топче, режете го на две равни части и от всяка част разточвате дълъг фитил с дебелина около един сантиметър. Същото правите и с другата част.

След това усуквате двете фитилчета в едно, оформяте ги на геврек, който защипвате хубаво за да не се развие, когато е в тенджерата.

Пускате приготвеното геврече в кипящата вода и след 20-30 секунди го изваждате с решетеста лъжица и го редите в тава от фурната, застлана с хартия. Поръсвате го със семената.

По същият начин се правят и останалите топчета.

Така приготвени гевречетата се пекат на 200°C загрята фурна за 15-17 мин

или до приятен за вас загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: