Здравословна салата с цвекло и целина

01/04/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру204184774915
"Хубаво е салатата да е вкусна, но по-важното е да е здравословна, а тази отговаря и на двете условия "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
  • Преглеждания общо218
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • червено цвекло - 2 глави сварено
  • целина - 1/2 бр. глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • краставици - 1 /2 бр.
  • слънчогледови семена - сурови
  • дресинг
  • олио - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • хималайска сол - на вкус
  • магданоз 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се зеленчуците, червено цвекло сварено се нарязва на ленти и поставяме в чиния.

Отделно се нарязват ленти от глава целина в друга чиния, да не се оцветят зеленчуците, червена чушка се реже на малки кубчета, а от горната част на червената чушката се оформя цвете без семената.

Краставицата се обелва на ленти и нарязваме на полумесеци.

В чиния се разпределя овкусно предварително с дресинг червено цвекло в кръг. В средата се поставя нарязаната целина, а върху нея цвете от червената чушка със слънчогледови семена.

По края на чинията се нареждат парченца краставица. Гарнира се с листа пресен магданоз и сервираме.

Вкусно и здравословно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар