gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик на розички с яйца, сирене и масло

Тутманик на розички с яйца, сирене и масло

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9613k5
Тутманик на розички с яйца, сирене и масло
Снимка: Яница Николова
1 / 2
02/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Попитахме 100 деца коя е любимата ни закуска и всички те гласуваха за тутманик на розички с яйца, сирене и масло"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • кисело мляко - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1/2 кубче
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
  • хладка вода - 105 мл
  • брашно - около 500 г
  • Плънка
  • краве сирене - 200 - 300 грама, натрошено
  • яйца - 2 бр.
  • Още
  • краве масло - 100 - 150 г размекнато или св. мас
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.л.
  • сусам - или мак за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото се замесва меко и нелепнещо тесто. Слага се в купа и се покрива със стреч фолио. Оставя се да втаса около 1 час.

Продуктите за плънката се разбъркват. След това се разточва на правоъгълник с дебелина около 0.5 -1 см, намазва се с маслото и се слага плънката.

Навива се на руло и се реже на кръгчета с дебелина около 3-4 см.

Нареждат се с отвора нагоре в тава с хартия за печене. Намазва се с разбития жълтък, олио и вода. Поръсва се със семената.

Оставя се да втаса, покрито със стреч фолио, или във фурната на 50 градуса, докато удвои обема си около 20-30 мин.

Пече се в предварително загрята фурна на 180-190 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: