Тас-кебап

02/04/2018
Дани Русенова
отДани РусеноваЧирак32427
"Класически тас кебап, какъвто го познавате и обичате "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 234
  • Преглеждания за месеца1160
  • Преглеждания за седмицата195
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 кг
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • гъби - 200 кг
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л. ж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сварява месото (в тенджерата под налягане 30-40 мин).

Задушават се лукът, морковите и гъбите почти до готовност. Прибавя се месото на малки късчета и се долива с бульона, в който е вряло месото.

Добавят се червен и черен пипер, зеленчуковата подправка, солта и захарта. След това се добавя и доматеното пюре.

След като поври малко, ако е по-рядко, се замътва с брашно.

Сервира се с топка варен ориз или с топка диетично картофено пюре.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар