Тас-кебап

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4826776310
Тас-кебап
Снимка: Дани Русенова
1 / 2
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Класически тас кебап, какъвто го познавате и обичате"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 кг
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сварява месото (в тенджерата под налягане 30-40 мин).

Задушават се лукът, морковите и гъбите почти до готовност. Прибавя се месото на малки късчета и се долива с бульона, в който е вряло месото.

Добавят се червен и черен пипер, зеленчуковата подправка, солта и захарта. След това се добавя и доматеното пюре.

След като поври малко, ако е по-рядко, се замътва с брашно.

Кебапът се сервира с топка варен ориз или с топка диетично картофено пюре.

Тас-кебапът е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: