gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервиране на коприва в буркани

Консервиране на коприва в буркани

Консервиране на коприва в буркани
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
03/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции1
"Който иска да хапва свежа коприва по всяко време на годината, трябва ведната да си запише тази страхотна рецепта да консервиране на коприва"

Необходими Продукти

  • коприва
  • сол
  • вода
  • минерална вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата трябва да е свежа и крехка. Почистете от сламки и корени.

Може да отделите и само листата.

Измийте копривата под течаща вода обилно, за да паднат всички прашинки. Може да си помогнете с цедка.

Сложете я в дълбок съд и я залейте с вряла вода за около 10 минути.

Отцедете я с помощта на решетъчна лъжица и я напълнете в подходящи буркани, ката може да не притискате силно.

Сложете по 1 ч.л. сол.

Залейте с минералната вода до ръбчето на буркана.

Затворете с нови капачки и стерилизирайте за 10 минути.

Готовите буркани съхранявайте на тъмно.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: