Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервиране на коприва в буркани

Консервиране на коприва в буркани

Консервиране на коприва в буркани
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Който иска да хапва свежа коприва по всяко време на годината, трябва ведната да си запише тази страхотна рецепта да консервиране на коприва"

Необходими Продукти

  • коприва
  • сол
  • вода
  • минерална вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата трябва да е свежа и крехка. Почистете от сламки и корени.

Може да отделите и само листата.

Измийте копривата под течаща вода обилно, за да паднат всички прашинки. Може да си помогнете с цедка.

Сложете я в дълбок съд и я залейте с вряла вода за около 10 минути.

Отцедете я с помощта на решетъчна лъжица и я напълнете в подходящи буркани, ката може да не притискате силно.

Сложете по 1 ч.л. сол.

Залейте с минералната вода до ръбчето на буркана.

Затворете с нови капачки и стерилизирайте за 10 минути.

Готовите буркани съхранявайте на тъмно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: