Домашен птичи пастет
gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пастет»Домашен птичи пастет

Домашен птичи пастет

Домашен птичи пастет
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1
"Изискано предястие или лека закуска - всичко е постижимо с нашия вкусен домашен пастет"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме пилешките дробчета. Пилешкото месо измиваме и нарязваме на парчета.

В съд поставяме дробчетата и пилешкото месо и сваряваме за около половин час в тенджера заедно с нарязания морков, чушка, дафиновите листа и зърната черен пипер.

След като са готови, изваждаме топчетата черен пипер и дафиновите листа и прецеждаме, като оставаме част от водата.

Нарязваме пресния лук и чесъна и ги задушаваме в малко масло на тиган.

Към тях добавяме дробчетата, пилешкото и зеленчуците и задушете заедно за няколко минути.

Овкусяваме с индийско орехче и солта.

Всичко това поставяме в блендер, наливаме от оставената вода и една кафена чаша готварска сметана и пасираме пастета до гладкост.

Готовия пилешки пастет поднасяме върху филия хляб.

Домашният птичи пастет е много вкусен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: