Лапад с Ориз и Домати

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67175921505
04/04/2018
"Диетично, свежо и много вкусно - как да не го опита човек "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 422
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • лапад - 2 шепи
  • пресен лук - 1 връзка
  • ориз - 1 к.ч.
  • домати - 1 ч.ч. консервирани
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 с .л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства от дебелите жилки и заедно с пресния лук се измива и нарязва на дребно. В тиган се сгорещява олио и зеленчуците се задушават в него за около пет минути.

Към тях се прибавят измитият ориз и една кафена чашка вода. Всичко се разбърква и поръсва с червен пипер.

Щом оризът набъбне се прибавят доматите и ястието се овкусява със сол и черен пипер. Доливат се още около две кафени чаши вода и оризът се прехвърля в тава.

Пече се във фурна на 200 градуса до готовност на ориза. При необходимост може да се налее още малко вода.

Готовият лапад с ориз и домати се поднася с няколко лъжици кисело мляко.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар